luni, 2 decembrie 2013

Libertatea de exprimare...are limite?

In opinia mea, privind in ansamblu intregul continent sau daca nu intregul glob pamantesc, libertatea de exprimare exista dar are limite foarte bine definite. Poti sa te exprimi pana intr-un anumit punct deoarece, mai departe de acea limita poti sa te exprimi intr-un mod gresit. In schimb, in Romania, libertatea de exprimare  nu are nici limite, nici granite, nici frontiere, nici maluri.
In primul rand, spun ca nu exista limite deoarece, putem observa zilnic oameni care se exprima intr-un mod direct. Cum se exprima ei? Se exprima prin injuraturi, huiduieli, batai, proteste, vandalizare si multe alte procese de genul acesta. In Romania, libertatea de exprimare a fost, este si va fi inteleasa gresit tot timpul. Doar suntem liberi...nu?


In al doilea rand, as vrea sa intram mai adanc in subiectul prezentat in paragraful de mai sus. De ce ne exprimam noi in felurile acestea? Noi injuram si huiduim deoarece suntem liberi si nimeni nu ne opreste! De ce nu ne opreste nimeni? Pentru ca nu-i pasa nimanui de noi. Vandalizam pentru a arata cata putere avem noi in fata celor care ne conduc. V-ati gandit vreodata ca noi, vandalizand facem rau altor oameni ca noi care la randul lor injura si huduie. Nu v-ati dat seama ca am ajuns un popor atat de liber incat ne omoram unul pe altul si ne furam painea de la gura. Daca moare capra mea, sa moara vecinul ca sa-i luam capra... Noi protestam... Ei se uita la noi si asteapta sa ne plictisim. Din protestele de dupa '89, nu stiu daca a fost vreo unul care sa ajunga la scopul propus. In ultimii ani au fost poate zeci de proteste fara finalitate. In timp ce noi muritorii de rand stateam in frig si urlam, ei se uitau pe geam si radeau de noi, sau mai bine, se uitau la stiri, la plasmele cu diagonala de un metru aflate in camerele suflate in aur din vilele lor de protocol... Dar totusi, noi protestam pentru drepturile noastre, suntem liberi sa ne exprimam! De ce ne luam la bataie? Deoarece avem dreptul sa ne exprimam liber! Si acesta este un mod de exprimare, indiferent de urmari.
In concluzie, libertatea de exprimare are limite foarte bine definite in tarile civilizate, acolo unde conducatorii mai indreapta privirea si spre cei de jos. In acele tari, omul este liber sa se exprime dar isi cunoaste limitele, pe cand la noi nu exista aceste limite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu